پرداخت سهم عمده تولید صنعتی با فاز نخست هدفمندی
نوشته شده توسط : swot

در یكی از سوال های مطروحه برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رییس جمهوری، در مورد سهم بخش تولید صنعتی و كشاورزی از یارانه ها سوال شده است.

به گزارش ایرنا، حمایت های دولت از حوزه تولید در دو بخش قیمت حامل های انرژی و صنایع انرژی بر، پیش بینی شد كه در بخش نخست پول پرداختی در حوزه صنعت، معدن، بابت گاز، برق و گازوئیل به صورت ترجیحی اختصاص یافت.

بر این اساس، برای صنایع انرژی بر نیز خط اعتباری در نظر گرفته شد و یك هزار میلیارد تومان وام پرداخت شد، به این صورت كه مازاد قبض ها به صورت تسهیلات به تولیدكننده پرداخت می شود.

برای بسته بازسازی كوچك نیز، دولت 400 میلیارد تومان برای واحدهای مشكل دار به عنوان كمك بلاعوض پیش بینی كرد، این یارانه با هدف بازسازی و تجهیز بنگاه های كوچك تخصیص یافت.

با توجه به این كه، در مورد برخی حامل های انرژی قیمت تعیین شده از صنعت دریافت نمی شود، قیمت ترجیحی برای گازوئیل و برق در نظر گرفته شد كه بر این اساس یك هزار و 600 میلیارد تومان به بخش تولید و صنعت یارانه اختصاص یافت و به این ترتیب با در نظر گرفتن نرخ ترجیحی حامل های انرژی سر جمع یارانه های پرداخت شده در بخش صنعت و معدن تاكنون به بیش از سه هزار میلیارد تومان رسیده است.

با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها دولت تسهیلات ارزان تری را برای حوزه صنعت در استفاده از حامل های انرژی قائل شد، بر این اساس در حالی كه سقف هر كیلو وات برق 120 تومان تعیین شد، این مبلغ برای صنعت به طور متوسط هر كیلو وات 40 تومان محاسبه شد.

قیمت هر لیتر گازوئیل آزاد نیز 350 تومان تعیین شد، اما بخش صنعت روزانه پنج میلیون لیتر و با هر لیتر 150 تومان دریافت می كند، دولت برای هر لیتر نفت كوره به بخش تولید نیز 50 تومان كمك بلاعوض پرداخت می كند و برای مصرف هر لیتر گاز مایع بخش صنعت 300 تومان كمك بلاعوض پرداخت می شود.

** بسته سوم حمایتی

اجرای بسته سوم حمایتی برای صنایع بزرگ موضوع دیگری بود كه با اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانه ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش بینی شد، 'مهدی غضنفری' چندی پیش از این بسته به عنوان مهمترین بسته حمایتی نام برد و گفت: برای تامین اعتبار مورد نیاز این بسته هم از طریق سازمان هدفمندی یارانه ها در حال پیگیری هستیم و هم با صندوق توسعه ملی گفت و گو شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس اگر بنگاه تولیدی برای به روز كردن تجهیزات خود نیازمند ارز باشد در راستای بهره وری انرژی تسهیلات ارزی به او اعطا می شود.

برای عملیاتی شدن این بسته حمایتی حدود 500 بنگاه تولیدی ثبت نام كردند تا از طریق صندوق توسعه ملی برخی تجهیزات مورد نیاز آنها پرداخت شود.

برای اجرای بسته سوم حمایتی (بازسازی بزرگ) دو مسیر آغاز شد، طبق این دو مسیر یك مرحله از طریق سازمان هدفمندی و طریق دوم با استفاده از منابع صندوق ملی تامین در نظرگرفته شد.

در این میان متقاضیان معرفی می شوند تا از میان آنها واجدان شرایط تسهیلات مورد نیاز را دریافت كنند.

اختصاص یك میلیارد دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای بخش تولید به دستور رییس جمهوری از دیگر تمهیدات دولت برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها است.

** رشد تولید

با وجودی كه برخی مدعی هستند، با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تولید روند كاهشی داشته است، اما شاخص های بازار سرمایه و رشد تولید نشان از روند رو به رشد تولید دارد، تولید فولاد خام در سال 90 رشد قابل ملاحظه ای داشته و نسبت به مدت مشابه آن هشت درصد رشد داشت.

روند تولید محصولات فولادی در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، 1.3 درصد رشد را تجربه كرد و مجتمع های فولاد خوزستان و مباركه به ترتیب 12 و هشت درصد رشد تولید را پشت سر گذاشتند.

در تولید محصولات مس، آلومینیم و سنگ آهن به ترتیب 5.5، 5 و 2.5 درصد رشد را شاهد بوده ایم، مجموع تولیدات بخش خصوصی و دولتی در حوزه فولاد، محصولات فولادی به ترتیب 10.4 و 7 درصدی بوده است.

رشد شاخص های حوزه تولید و صنعت در بازار بورس نیز نشان از فعال بودن چرخه تولید در زمان كنونی دارد و بیانگر آن است كه تولید در حال طی كردن روند رو به رشد خود است.

اقتصام **1601**1319/1594





:: برچسب‌ها: مرخصی ,
:: بازدید از این مطلب : 328
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: